Ιερά Μονή Παντοκράτορος, τσίπουρο με γλυκάνισο
Ιερά Μονή ΠαντοκράτοροςΗ φιλοξενία στο Άγιον Όρος πάντα περιλαμβάνει ένα κέρασμα, και το τσίπουρο είναι το βασικό στοιχείο του.
Τσίπουρο είναι το απόσταγμα των στεμφύλων της σταφυλής. Η αρχή της παραγωγής, δηλαδή η ζύμωση των στεμφύλων, είναι ένα σημαντικό στάδιο που αφορά στα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του ποτού. Η διαδικασία παραγωγής ολοκληρώνεται με την αργή απόσταξη των στεμφύλων. Είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί γνώσεις, εμπειρία και χρόνο για να έχει ποιοτικό αποτέλεσμα.
Μπουκάλι: 350ml